Kapper

Peter Platel (1966), Belgisch topkapper, werd bij het brede publiek bekend als de kapper van het TV-programma De Heren Maken De Man. Sinds 2016 is Peter Platel het gezicht en de her-bedenker van de grootste fotowedstrijd van Europa voor kappersstudenten, de Joico School Contest.

Ondernemer

Als gedreven ondernemer staat Peter Platel reeds 25 jaar aan het stuur van De Wakko Kapper. Hij leidt en begeleidt met veel passie en gedrevenheid zijn fantastisch team. Voor Peter komen de mensen eerst. Het is zijn persoonlijke missie om elke dag opnieuw op een authentieke, inspirerende en motiverende manier een bijdrage te leveren die het verschil maakt, zodat hijzelf en de mensen rondom hem kunnen groeien naar de beste versie van zichzelf.

De Wakko Kapper is een groep kapsalons met vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent, die zich onderscheidt van de meeste andere kapsalons door te 'knippen op droog haar'. De Wakko Kapper wordt vertegenwoordigd door een trendy, stijlvol en kleurrijk team van kappers en is de persoonlijke kapper van een groot aantal van België's meest funky Radio-, TV- en mediapersoonlijkheden. In 2017 viert De Wakko Kapper zijn 25-jarig bestaan.

Schrijver

Met Hou Van Haar maakt Peter Platel in 2015 zijn debuut als schrijver. Met de theaterbewerking van Hou Van Haar keert hij terug naar zijn liefde voor de scène. Peter blogt ook op peterplatel.blogspot.be over kappers en kapsels, mode en kunst, boeken en schrijvers, sex en transgender. Zijn tweede boek, 101 Tips voor Gezond, Gelukkig en Glanzend Haar wordt naar aanleiding van het 25-jarige jubileum van De Wakko Kapper vanaf 1 maart 2017 op 12.500 ex. gratis verdeeld.

Coach

Peter schoolt zich constant bij en blijft groeien. Gepassioneerd door positieve psychologie en zelfontwikkeling doet hij er alles aan om van “De Wakko Kapper” een unieke werkplek te maken. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis. Geïnspireerd door de wetenschap en ervaring die hij in 25 jaar in de kapperssector heeft opgebouwd, helpt hij als coach andere ondernemers zodat ook zij met hun salon of bedrijf verder kunnen groeien.

Vanaf 2008 heeft Peter deelgenomen aan een reeks self-development seminaries met de wereldbefaamde auteur, life coach en motivational speaker Anthony Robbins, wat geleid heeft tot zijn functie als Senior Leader voor de Anthony Robbins Company. Aan het Chopra Center in Carlsbad, Californië, wordt Peter in 2011 de eerste Belgische Vedic Master onder leiding van bestseller auteur, arts en mind-body specialist Deepak Chopra. De combinatie van deze twee achtergronden maakt van elke coaching sessie een uniek traject.

Wereldverbeteraar

Peter Platel is de oprichter van Make Up 2 Make Up, een Belgische vzw met zetel in Antwerpen die de transgender gemeenschap in Kathmandu, Nepal, ondersteunt. Make Up 2 Make Up organiseert sedert 2008 opleidingen Engels, haartooi en make-up in Kathmandu. Dit geeft hen die anders aan de rand van de maatschappij verdwijnen het nodige zelfvertrouwen en een gedegen basis voor een job op de reguliere arbeidsmarkt.